Парохијски фестивал: 2022

Драги парохијани и пријатељи,

Пре двадест две године, 5. августа, 1990., Саборни храм Светог Васкрсења организовао је први фестифал – SerbFest. Намера је била да се кроз фестивал представи српска култура, храна, и музика, ужој и широј заједници, а да зарада иде у храмовни грађевински фонд.

Ове године, 5. јуна, одржана је ванредна скупштина наше црквено-школксе општине на којој је одлучено да се крене за грађевинским пројектом који би за почетак укључивао обнову постојећег црквеног дома, прикупљање средстава, ангажовање архитекте, и извођача радова. Са радошћу објављујемо да ће сва зарада од овогодишњег фестивала (SerbFest-a) ићи за новоодобрени пројекат.

SerbFest Chicago 2022 биће одржан од 5. – 7. августа, ове године. Српски фестивал у Чикагу доноси вам укусе печења и јела са роштиља, домаћих пецива и колача, као и музејске изложбе културе и историје, наступ фолклорне групе СОКО, и интересантних и узбудљивих игара за дјецу и малишане. Овој је највећи српски фестивал у Чикагу и шире.
Молимо вас да пружите вашу помоћ и подршку да би фестивал био успешан. Наш овогодишњи циљ је да нађемо спонзоре који ће покрити трошкове фестивала. Ваши прилози и помоћ кроз добровољни рад осигураће да сва зарада од фестивала иде ка преко потребној грађевинској обнови и изградњи.

Молимо вас да помогнете кроз добровљни рад и посвећено време, разне нивое корпоративног спонзорства, или личних прилога. Знамо за вашу дугогодишњу подршку нашој парохији у прошлости и надамо се да ће те и ове године помоћи и подржати одражавање SerbFest-а.

У прилогу овог писма се налази (10) тикета за лутрију које можете купити или продати по цени од $10.00 по тикету. Добитници ће бити извучени у недељу увече и очекује их много вредних и богатих награда. У приложене повратне коверте убаците одреске од тикета или неискоришћене тикете, као и чекове написане на име Holy Resurrection Cathedral.

За више информација молимо вас позовите црквену канцеларију на телефон 773-693-3366 или контактирајте Одбор за одржавања фестивала путем електронске поште: serbfestchicago@gmail.com.

Дођите и искусите српско гостопримство, православну заједницу и породичну атмосферу. Живели!

У име Управног одбора и SerbFest Chicago одбора, хвала вам унапред на пажњи и приметној подршци нашем Саборном храму.

Протојереј Дарко Спасојевић
Старешина храма

Момчило Спасојевић
Председник Управног одбора

Јелена Стојаковић
Копредседавајућа СербФест одбора

Тома Стојаковић
Копредседавајући СербФест одбора

share this :

Read more...

SerbFest 2022

Dear Parishioners and Friends, Thirty-two years ago, on August 5, 1990 Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral hosted its first SerbFest. The intent of the event

Read More »

Хвала

Одбор за организацију СрбФеста, свештеници и Управни Одбор се срдачно захваљују СВИМА који су помагали прилажући своје време, труд и таланте како би овогодишњи фестивал

Read More »

Thank You

The 2018 SerbFest Committee, Cathedral Clergy, and Executive Board wish to sincerely thank ALL of the volunteers who shared their time and talents and who

Read More »